Cisco tok 60 prosent

Cisco Systems Norway AS (Cisco) har leid 60 prosent av Philip Pedersens vei 1 på Lysaker.

Publisert Sist oppdatert

Dette er en artikkel fra NE nyheter, som nå er blitt til Estate Nyheter. Redaksjonen.

Ole-Jacob Leirskar i First Newsec Asset Management sier IT-selskapet flyttet inn 1. desember i fjor i bygget (bildet) som eies av eiendomsfondet Nordisk Areal Invest. Cisco holdt tidligere til i Drammensveien 145 på Skøyen, et bygg som eies av Sektor Eiendomsutvikling.

– Cisco leier rundt 8500 kvadratmeter av totalt 14 200 kvadratmeter med kontorlokaler, sier Leirskar til NEnyheter. Om lag 350 Cisco-ansatte har flyttet inn, men det kan bli flere. Software Innovation hadde opprinnelig en leiekontrakt i Philip Pedersens vei 1 frem til 1. juni 2011, men de flyttet for et drøyt år siden til Portalbygget på Fornebu.

Swap– Software Innovation leide 90 prosent av Philip Pedersens vei 1, men vi gjorde en «swap» mellom selskapene og inngikk en avtale om førtidig terminering av avtalen med Software, forteller Leirskar om prosessen.

Han vil ikke si noe om prisnivået for kontrakten. Topp lokaler på Lysaker i dag leies ut for 1900-2000 kroner kvadratmeteren, gjennomsnittslokalet for 1500-1600 kroner.

Philip Pedersens vei går parallelt med E18, på vestsiden. Det er syv minutter å gå til Lysaker stasjon.– Vi ligger jo ikke midt oppe på Lysaker-lokket, og vi er blitt enige med Cisco om ikke å gå ut med noen nivåer. Det jeg kan si, er at vi er godt fornøyd med leieprisen, sier Ole-Jacob Leirskar.

Eiendommen er oppført i 2001. Bygget er konstruert rundt et glassatrium, som danner hovednerven i eiendommen. Philip Pedersens vei 1 er i dag hovedsaklig innredet med cellekontor, men det finnes også arealer som egner seg for teamarbeidsplasser, særlig i utstikkere og i ender.

C-bygg– Ja, i bygget var det opprinnelig cellekontorer. Det er nå mer teamløsninger, men ikke helt åpent. Dessuten stiller Cisco store krav til infrastruktur og kjøling, sier Leirskar. Philip Pedersens vei 1 er et C-bygg. Det er vanskelig å lage et energieffektivt bygg til teknologiselskaper med stor maskinpark som avgir mye varme, det har KLP fått erfare på Fornebu for deres Technoport.

Cisco har skrevet under en drøyt fem års leiekontrakt med Philip Pedersens vei 1 AS. Hele Philip Pedersens vei 1 er totalt på 23 371 kvadratmeter, inklusive parkeringsarealer, der vektet gjenværende leietid i bygget ved årsskiftet var 3,5 år. Cisco leier i tillegg 180 av de hele 300 parkeringsplassene som følger med eiendommen.

De andre større leietakerne i Philip Pedersens vei 1 er Dovregruppen og Oppsving, sistnevnte en sammenslutning av konsulenter. Men Oppsving flytter ut 1. mai til fordel for Sollerud og Drammensveien 288 (Gjensidiges nåværende bygg).

40 prosent ledighetDet gjenstår å leie ut om lag 5500 kvadratmeter med kontorarealer i Philip Pedersens vei 1, samt 120 parkeringsplasser. Arealledigheten i bygget dag er rundt 40 prosent. Cisco skal leie 1.etasje, 3. etasje, 4. etasje og deler av 2. etasje i bygget. Det er Cisco selv som skal stå for oppussingen av lokalene, og de er allerede godt i gang.

– Hvilke andre leietakere har dere i kikkerten? – Vi håper Cisco vokser videre, fordi vi ønsker å være en god og langsiktig samarbeidspartner for Cisco. Men parallelt jobber Newsec med utleie av 2. etasje og 5. etasje. Om Cisco vokser videre i bygget, er avhengig av hvordan man lykkes med å implementere teknologien til Tandberg Telecom, AS, sier Ole Jakob Leirskar. Tandberg Telecom er nå en del av Cisco, ettersom Cisco i fjor kjøpte opp Tandberg-konsernet.

Foto: Nordisk Areal Invest

Powered by Labrador CMS