Skal fornye 13 000 m2

Over 13 000 kvadratmeter med leiekontrakter forfaller i Økernveien 94 til høsten, First Securities håper på store fornyelser.

Publisert Sist oppdatert

Dette er en artikkel fra NE nyheter, som nå er blitt til Estate Nyheter. Redaksjonen.

Økernveien 94 inngår i porteføljen til eiendomsfondet Nordisk Areal Invest, et fond som forvaltes av First Securities. First kjøpte eiendommen i andre kvartal 2007. Økernveien 94 er et kontorbygg rett ved Hasle Torg og er et bygg som totalt er på over 18 000 kvadratmeter.

Det er 13 700 kvadratmeter med kontorlokaler, samt noe lager og parkering. Eiendommen består av fem kontoretasjer og to underetasjer. Det er Newsec som står for forvaltningen av Økernveien 94 og som har utleieoppdraget.

Bravida-bygg– Økernveien 94 ble opprinnelig bygget for Bravida i 2001, som nå er skilt ut av Telenor (og eid av private equity-selskapet Triton, red.anm.). Bravidas arealbehov er nede i 1600-2000 kvadratmeter, det er derfor mye fremleiekontrakter i bygget, forteller Ole-Jacob Leirskar i First Securities til NEnyheter.

– Leieforholdene i Økernveien 94 opphører 30. november, og vi håper å fornye 60 prosent av kontraktene. Det er noe fremleieledighet i bygget, men den økonomiske ledigheten frem til 1. desember er null. Vi ser primært etter større brukere, men hvert plan kan deles i to, fortsetter Leirskar.

Han sier de i Økernveien 94 opplever mye av det samme som de opplevde i Philip Pedersens vei 1 på Lysaker. Her har Software Innovation gått ned fra et arealbehov på 23 000 kvadratmeter til 3000 kvadratmeter.

Til BrynEn leietaker som er på vei ut, er Umoe IKT. Atea (tidligere Ementor, Merkantildata) er en stor leverandør av IT infrastruktur. Selskapet kjøpte rett før jul opp Umoe IKT, et selskap med 384 medarbeidere i 16 kontoret rundt omkring i landet. Ole-Jacob Leirskar regner med at Umoe IKT flytter til Atea og Brynsalleen 2 i løpet av året, et bygg som eies av Pecunia.

– Hva slags standard og funksjonalitet er det i Økernveien 94? – Det er primært bygget som cellekontorer, men lett å åpne opp. Vi ønsker fremover å markedsføre Økernveien 94 som et konsept, der mellomstore virksomheter kan profilere seg gjennom bygget, svarer Leirskar.

Leirskar sier de har både offentlige og private leietakere i målgruppen, men– Vi håper på momspliktige leietakere, slik at vi kan får fradrag for investeringer.

Minimum 1600 kronerLeieprisnivået litt lengre bort på Bryn/Helsfyr ligger ifølge den seneste markedsrapporten til Union Næringsmegling på rundt 1700 kroner for lokaler av høy standard.

– Vi håper på 1600 kroner og oppover, sier Leirskar om fornyelsesnivået til høsten. Ønsket kontraktslengde er fem til ti år.

Nordisk Areal Invest er et eiendomsfond som bygger opp en aktivt forvaltet nordisk eiendomsportefølje. Fondet forvaltes av First Property Fund Management AS. Eiendomsselskapet har som mål at det i løpet av en investeringsperiode på to til tre år skal nå en porteføljestørrelse på 15–30 næringseiendommer med en totalkapital på 5-8 milliarder kroner. Forvaltningskapitalen ved utgangen av 2010 var på 2,05 milliarder.

Foto: Nordisk Areal

Powered by Labrador CMS