Kjøper Finansnæringens Hus

KLP Eiendom har kjøpt Finansnæringens Hus i Hansteens gate 2.

Publisert Sist oppdatert

Dette er en artikkel fra NE nyheter, som nå er blitt til Estate Nyheter. Redaksjonen.

Bygget (se bildet) ligger rett ved den amerikanske ambassaden på Drammensveien og har hovedinngang fra Henrik Ibsens gate.

Hansteens gate 2 er i all hovedsak utleid til FNO (Finansnæringens Fellesorganisasjon). Eiendomsmegleren Nordvik & Partners leier også deler av bygget. Bygget er nettopp blitt oppgradert og tilpasset leietakerne.

Årlige leieinntekter i Hansteens gate 2 utgjør 16,7 millioner kroner. Bygget er på 8900 kvadratmeter og har 53 garasjeplasser.

Oppdatert:

– Selgeren er en rekke aksjonærer. Vi har i lang tid vært aksjonær og eid 15 prosent, men åtte-ti aksjonærer fant i fellesskap ut at det var bedre med en stor eier av bygget. Vi ser på kjøpet som en interessant investering, sier adm. direktør Steinar Manengen i KLP Eiendom til NE nyheter.

Manengen vil ikke ut med en konkret salgssum, men etter det NEnyheter har grunn til å tro, er yielden ved kjøpet rundt 6,5 prosent, og at salgssummen er nærmere 240 millioner kroner enn 250 millioner.

NEnyheter spekulerte tidligere i en yield på 6,25 prosent, men ringreven Manengen, som gir seg som toppsjef nå ved nyttår, har trolig ikke falt for fristelsen til å gå så lavt. KLP Eiendom gikk imidlertid med på en yield på 6,1 prosent da de kjøpte Skattens Hus i Schweigaards gate tidligere i år.

Den gjenværende leieavtalen med FNO er ti år og er fullt indeksregulert. Steinar Manengen sier at de tidligere eierne har tatt en innvendig ”oppshining” av bygget, i forbindelse med sammenslåingen av Finansnæringens Hovedorganisasjon og Sparebankforeningen.

Det er blant annet byttet ventilasjonsanlegg og revet noen vegger, men bygget består fremdeles av mye cellekontorer.

 

Powered by Labrador CMS