Investeringer ga kursfall

Storebrand Eiendomsfond er for tiden inne i en investeringsfase. Det gir midlertidig kursfall.

Publisert Sist oppdatert

Dette er en artikkel fra NE nyheter, som nå er blitt til Estate Nyheter. Redaksjonen.

Verdijustert egenkapital for Storebrand Privat Investor ASA, som er det offisielle navnet på selskapet, falt i tredje kvartal med 1,66 prosent til 8,33 kroner per aksje. Den verdijusterte egenkapitalen i fondet er ved utgangen av kvartalet på om lag 1,7 milliarder kroner.

– Vi har ikke gjennomført en verdivurdering av fondet for dette kvartalet, verdivurderinger skjer kun ved årsskiftet og halvårsskiftet. Sånn sett er ikke tredje kvartal et fullt så interessant kvartal, men vi har en positiv direkteavkastning i kvartalet og positiv utvikling for rentesikringsavtalene, forteller Tor Pedersen i Union Eiendomskapital, som forvalter fondet.

Over 50 millioner– Vi har investert mye i eiendommene, over 50 millioner kroner i kvartalet. Dette er penger som går ut av banken og ikke reflekteres i eiendomsverdiene på den andre siden. Jeg kan si at vi har investert mye i et nybygg på Brobekk og i ombyggingsprosjekter i Karl Johans gate 12 (bildet) og Markveien, samt i andre prosjekter. Vi forventer at disse investeringene er reflektert i neste eiendomsvurdering, fortsetter han.

Tor Pedersen sier at den største leieavtalen som er inngått i kvartalet, er med Lindex i Karl Johans gate 12 på 1300 kvadratmeter. Innflytting her er beregnet sensommeren 2011.– Vi er i full gang med prosjektet, sier Pedersen, som ikke vil si noe om nivå eller varighet for kontrakten.

Storebrand Eiendomsfond er i motsetning til Vitals eiendomsfond nå et lukket fond, det har ikke vært tegning og innhenting av kapital i fondet siden slutten av 2007.

Foredling– Fondet er i en foredlingsfase frem til 2013, og vi vil deretter bruke tre år på å realisere eiendommene, forteller forvalteren.

Storebrand Eiendomsfond hadde ved utgangen av tredje kvartal eiendomsverdier for om lag 7 milliarder kroner. Årlige brutto leieinntekter ligger på rundt 490 millioner kroner, som skulle gi en brutto direkteavkastning (brutto yield) på ca. 7 prosent. Porteføljen består i alt av 62 eiendommer.

– Hva forventer du av avkastning for fondet i år? – Vi går ikke ut med kortsiktige avkastningsmål, og det er også eksterne faktorer som virker inn på kursen. Hvis rentemarkedet stiger mye, tjener vi på rentesikringskontraktene, mens vi taper ved en rentenedgang, svarer Tor Pedersen.

8-12 prosentFondets forventede årlige egenkapitalavkastning er 8-12 prosent, inkludert et årlig utbytte på 5-7 prosent. Per 30. september har fondet levert en akkumulert avkastning på 4,6 prosent siden oppstarten i fjerde kvartal 2005. Fondet utbetalte et utbytte på 8 prosent for 2006 og 6 prosent for 2007, mens markedssituasjonen ikke gjorde det mulig å utbetale utbytte for 2008 og 2009.

Storebrand Eiendomsfond investerer i eiendommer med god beliggenhet, solide leietakere og god løpende avkastning. Fondet har som langsiktig mål å levere en ”stabil og god avkastning med moderat risiko”.

Foto: Storebrand Eiendomsfond

Powered by Labrador CMS