Positivt fra kontorvirksomheten

Norwegian Property bokførte nesten 1 milliard kroner i tap på salget av Norgani Hotels. Men den underliggende kontordelen tjener stadig mer penger.

Publisert Sist oppdatert

Dette er en artikkel fra NE nyheter, som nå er blitt til Estate Nyheter. Redaksjonen.

Tidligere Norwegian Property-sjef Petter Jansens hotelleventyr i Norgani Hotels ble en dyr affære for det børsnoterte eiendomsselskapet. Selv etter å ha tatt store nedskrivninger de siste to årene, måtte Norwegian Property (NPRO) bokføre et ytterligere tap på 943,9 millioner kroner i tredje kvartal da Norgani ble solgt.

– Med den inngåtte avtalen om salg av Norgani Hotels AS sluttfører vi nå arbeidet med å rendyrke Norwegian Property som et fokusert forretningseiendomsselskap. Samtidig frigjøres finansiell kapasitet til å utvikle Norwegian Property fra en finansiell til en industriell eiendomsaktør, sier konsernsjef Olav Line (bildet) i en kommentar.

Og tallene fra den gjenværende kontorvirksomheten er allerede i bedring. Resultat før skatt og verdiendringer fra den videreførte virksomheten var 86,1 millioner kroner i tredje kvartal, en bedring fra 33,8 millioner kroner samme kvartal året før. Brutto inntekter var 250,7 millioner kroner, mot 258 millioner i fjor. Kontoreiendommene steg med 0,2 prosent i verdi, tilsvarende 28,6 millioner. Dermed endte NPRO opp med et resultat før skatt fra videreført virksomhet på 140,7 millioner kroner.

Powered by Labrador CMS