Kan få selskap av NSB

NSB kan bli Gjensidige Forsikrings nye leiepartner i Schweigaards gate.

Publisert Sist oppdatert

Dette er en artikkel fra NE nyheter, som nå er blitt til Estate Nyheter. Redaksjonen.

Det ble tirsdag kjent at Gjensidige Forsikringsselskap i 2013 flytter fra bygget på Sollerud til fordel for Rom Eiendom og deres nye bygg i Schweigaards gate 21 (se illustrasjon).

Dermed får nåværende eier av bygget på Sollerud, KLP Eiendom, en utfordring. De må skaffe en erstatter til de 20 000 kvadratmeterne Gjensidige legger beslag på. Gjensidige solgte ifølge Dagens Næringsliv bygget til KLP med god fortjeneste, blant annet ut fra den høye leieprisen de betaler: 2500 kroner kvadratmeteren i året. Det er anslagsvis 400-500 kroner mer enn toppnivåene på Lysaker.

Fra og med oktober 2013 skal Gjensidige legge beslag på 15 300 kvadratmeter i Schweigaards gate 21. For det skal de betale 2300 kroner kvadratmeteren, eksklusive moms. Leieavtalen har en varighet på ti år, med opsjon på forlengelse fem pluss fem år.

Atkomsten til det nye bygget er via Schweigaards gate 23. Tomtens størrelse er på ca 4 mål, og utbyggingskapasiteten i tomten er ca 42 000 kvadratmeter TBRA, slik at det er plass til en stor leietaker til. Det kan bli NSB.

– Det er ingen stor hemmelighet at Rom Eiendom jobber med konsernledelsen i NSB om Schweigaards gate 21, uttalte analysesjef Bjørn Erik Anderssen i DnB NOR Næringsmegling under deres store halvårlige markedsseminar i Oslo tirsdag.

Men NSB-ledelsen skal ha nokså store problemer med å bestemme seg for å samle hovedkontorsaktivitetene. Overfor omverden kan det virke provoserende at de prioriterer et slikt prosjekt i en tid der forsinkelser og store behov for oppgraderinger preger mediebildet.

Rom Eiendom er eid av NSB. Adm. direktør Pål Berger i Rom Eiendom bekrefter overfor Dagens Næringsliv at de først arbeidet med en annen leietaker.

– Det prosjektet strandet. Gjensidige var klare til å overta. De vil få et bygg på en av de siste større ledige tomtene rundt Oslo S, sier Berger til avisen.

Illustrasjon: Lund & Slaatto Arkitekter

Powered by Labrador CMS