Skal fylle opp 45 000 m2

45 000 kvadratmeter med lyse kontorlokaler blir ledige på Vækerø når Statoil flytter ved årsskiftet 2012/13.

Publisert Sist oppdatert

Dette er en artikkel fra NE nyheter, som nå er blitt til Estate Nyheter. Redaksjonen.

Det er derfor en stor jobb utleiedirektør Jørn Skovly og kollegene i DnB NOR Næringsmegling har foran seg når Statoils leiekontrakt går ut 31. desember 2012.

– Ser dere for dere én hovedleietaker som skal ta over etter Statoil? – Det er én mulighet, men vi er ydmyke for at dette er et stort bygg og åpne for at det alternativt kan egne seg for to til tre større leietakere. Begge alternativene er høyst aktuelle muligheter, svarer Skovly.

Lokalene ble tidligere ble leid av Hydros olje- og gassdivisjon. Denne divisjonen ble i 2007 fusjonert inn i Statoil og skal altså ut til Fornebu. Hydro vil for øvrig fortsatt bli værende på Vækerø i sitt eget nybygg.

Store flaterJørn Skovly mener Statoil-bygget er ”veldig fleksibelt”, med arealflater på over 9000 kvadratmeter i hver av de fem etasjene.

– Det er interessant for bedrifter å samle de ansatte på få plan. Bygget er et standard kontorbygg, som kan passe for veldig mange. Det ble gjennomført en betydelig oppgradering og oppussing av lokalene i 2007, som innebærer at bygget i dag stort sett har åpne løsninger i kombinasjon med stillerom og møterom. I dag er det et enbrukerbygg, men siden bygget har flere innganger, kan det også gi enkeltbedrifter muligheter for tilpassede løsninger og egen profilering, forteller Skovly.

Han sier DnB NOR Næringsmegling fikk det store leieoppdraget i sommer, og de er nå i full gang med å presentere objektet i markedet for aktuelle interessenter.

Lange kontrakter– Vi er riktig nok ennå i en tidlig fase, men vi fokuserer på leietakere som kan flytte inn fra 2013 og som ønsker lange leiekontrakter. Bygget passer svært godt for brukere som skal ha fra 10 000-15 000 kvadratmeter og oppover. Så store leietakere krever ofte omfattende flytteprosesser med så mange berørte ansatte, og følgelig ønsker også disse seg forutsigbarhet gjennom lengre kontrakter. Utleier og leietaker har sammenfallende interesser, de vil ha et visst tidsperspektiv på leiekontraktene, sier han.

Eiendommen eies og driftes i dag av Hydro pensjonskasse, og det skal de fortsette å gjøre. Det er flere felles funksjoner mellom Hydros bygg og bygget som skal leies ut, blant annet et felles treningsanlegg som benyttes av de ansatte i Statoil og Hydro. Anlegget driftes av en felles energisentral.

– Det er felles underjordisk atkomst mellom byggene, slik at de kan dra nytte av fellesfunksjonene, sier Skovly om arkitekturen.

Leietakerne har 7-8 minutter å gå til togstasjonen på Lysaker. Når det gjelder leienivået, ønsker Skovly et ”markedstilpasset leieprisnivå”, på høyde med de øverste nivåene i Lysaker-området. I så fall snakker vi om over 2000 kroner kvadratmeteren i året. Felleskostnadene i bygget ligger på i underkant av 300 kroner kvadratmeteren.

Litt stortEDB Business Partner og ErgoGroup skal fusjonere og jakter et nytt hovedkontor om noen år. EDB har i dag samlet sin virksomhet på Skøyen, en drøy kilometer lengre inn mot sentrum.

– Kan lokalene være egnet for en så stor leietaker som EDB/ErgoGroup? – De har jo gått ut med et søk på 45 000 kvadratmeter til 60 000 kvadratmeter. Vi klarer ikke 60 000 kvadratmeter, men er interessen i den nedre delen av skalaen, så kan det være innenfor mandatet, svarer Skovly.

Han sier videre at dette også går på antall arbeidsplasser. – I dag har bygget mellom 2200 og 2300 arbeidsplasser mer åpne løsninger, men med muligheter for ytterligere fortetting utover det, sier utleiedirektøren.

Mange muligheter– Hvor i Oslo-området kan ellers EDB og ErgoGroup havne? – Det første søket oppfatter jeg som veldig vidt, hele Oslo-området. Men vi antar at de søker mest innenfor området fra Nydalen, via Økern og til sentrum, og vestover der de to virksomhetene har dagens lokasjoner. Det er en del nye prosjekter som kan huse en så stor leietaker, og jeg tror alle som har mulighet, vil tilby EDB og ErgoGroup sitt alternativ. Erfaringsmessig dukker det opp mange nye aktuelle prosjekter innen 2013-14 innenfor rammen av innflytting, sier Jørn Skovly.

Powered by Labrador CMS