Overdrar Akerselva Atrium

Så er det bekreftet, Vital EiendomsFond overtar Akerselva Eiendom fra Vital Eiendom.

Publisert Sist oppdatert

Dette er en artikkel fra NE nyheter, som nå er blitt til Estate Nyheter. Redaksjonen.

Vital Eiendom opplyser på hjemmesidene at som tidligere informert, har Vital EiendomsFond gjennomført en due diligence prosess, der målet har vært å overta Akerselva Atrium.

”Det er hyggelig å kunne meddele at det nå er inngått kjøpekontrakt på eiendommen, som ble overtatt 1. oktober 2010. Eiendommen utgjør et meget attraktivt tilskudd til fondet og samlet eiendomsmasse utgjør nå ca. 1,1 milliarder kroner”, heter det på hjemmesidene.

Styret i Vital EiendomsFond DA har tidligere godkjent en overtakelse av Akerselva Atrium fra Vital Forsikring, under forutsetning av en betryggende due diligence-prosess. Denne har altså gitt de ønskede resultatene.

Kjøpet er ifølge en tidligere melding basert på en eiendomsverdi på 555,3 millioner kroner. – Denne verdien er bekreftet av tre uavhengige rådgivere. Transaksjonen er nå gjennomført opplyser adm. direktør Gro K. Boge i Vital Eiendom til NEnyheter.

Edit: Det er aksjene i selskapet som overdras. Eiendomsverdien er et snitt av anslaget fra DTZ, Akershus Eiendom og Newsec, men forskjellene var bare 1,7 prosent. Verdivurderingene ble foretatt per 30.06. i år.

Akerselva Atrium er totalt på 17 100 kvadratmeter. Gitt en transaksjonssum på 555,3 millioner kroner, skjer overdragelsen skjer til en kvadratmeterpris på 32 475 kroner.

NCC Property Development AS solgte sommeren 2007 kontorprosjektet Akerselva Atrium i Chr. Kroghs gate 16 i Oslo til Vital Forsikring for 587 millioner kroner, ifølge Byggaktuelt, men Boge vil ikke bekrefte denne summen.

Akerselva Atriums brutto areal er altså på 17 100 kvadratmeter, fordelt over elleve etasjer, samt kjeller. Hver kontoretasje har et areal på ca. 1500 kvadratmeter. Bygget stod ferdig sommeren 2009 og huser bl.a. Norges Handels og Sjøfartstidende, mens Eiendoms- og byfornyelsesetaten Oslo kommune (EBY) leier ca 2500 kvadratmeter.

Resterende gjennomsnittlig leietid i Akerselva Atrium er ifølge Vital på 8,2 år. Bygget ligger bare 700 meter fra “Barcoderekken” i Bjørvika.

 

Powered by Labrador CMS