Statoil-bygg til 19 500 kroner pr m2

Det nye Statoil-bygget tilsvarer en byggekostnad på nærmere 19 500 kroner kvadratmeteren.

Publisert Sist oppdatert

Dette er en artikkel fra NE nyheter, som nå er blitt til Estate Nyheter. Redaksjonen.

Det ble fredag klart at det er Skanska som har fått gigantoppdraget med å bygge Statoils nye hovedkontor på Fornebu (se illustrasjon). Kontrakten, som er inngått med byggherren IT Fornebu, er verdt 1,3 milliarder kroner. Bygget har et totalareal på 66 800 kvadratmeter. Hvis kontraktssum og areal er nøyaktig, tilsvarer det 19 461 kroner kvadratmeteren for å være helt nøyaktig.

– Jeg er glad for at vi er valgt ut til å gjennomføre et så stort prosjekt som dette. Det er faktisk en av de største enkeltkontraktene innen bygg vi har fått noensinne. Kontorbygget for IT Fornebu styrker vår ordrereserve og gjør at vi kan fortsette med å arbeide langsiktig i Oslo-regionen, som er et av våre kjerneområder. Jeg ønsker å takke oppdragsgiver IT Fornebu for tilliten og er sikker på at prosjektet vil bli en suksess for alle involverte parter, uttaler adm. direktør Petter Eiken i Skanska Norge AS.

Skanska opplyser at prosjektet vil bli gjennomført i totalentreprise, det vil si at entreprenøren også har påtatt seg prosjekteringen i tillegg til selve utførelsen av bygge- eller anleggsarbeidene.

På det meste vil mer enn 600 personer være sysselsatt på prosjektet, ifølge Skanska. Kontorbygget vil bestå av ni etasjer, fordelt på fem lameller. Det er arkitektkontoret A-lab som har tegnet det prestisjetunge bygget.

Det var i februar 2009 at daværende StatoilHydro tok beslutningen om å legge det nye felles hovedkontoret til Fornebu. Rundt 2500 ansatte får sin arbeidsplass der ute. For halvannet år siden hadde StatoilHydro drøyt 2000 ansatte fordelt på 75 000 kvadratmeter på Vækerø, Skøyen, Majorstua og Kjørbo i Sandvika

Avgjørelsen om å velge Fornebu kom etter en utvelgelsesprosess som tok mer enn ett år, og der 40 tomtealternativer ble vurdert. Det avgjørende valget stod mellom Fornebu og Oslo sentrum, med andre ord Bjørvika.

Bærum-ordfører Odd Reinsfelt var raskt ute med å fastslå at det var umulig med en innflytting i det nye bygget i løpet av 2012, som Statoil håpet på. Reinsfelt regnet i februar 2009 med ett år regulering og 2,5 års byggetid, og at det var mulig med noe innflytting i løpet av 2013. StatoilHydro skulle opprinnelig ha bestemt seg for tomtevalget høsten 2008.

Statoil har inngått en intensjonsavtale med IT Fornebu Holding om 15 års leie av det nye kontorbygget.

Ill: A-lab

Powered by Labrador CMS