Bygger om i Karl Johans gate

Storebrand Eiendomsfond skal bygge om Karl Johans gate 12.

Publisert Sist oppdatert

Dette er en artikkel fra NE nyheter, som nå er blitt til Estate Nyheter. Redaksjonen.

Fondets forvalter Union Eiendomskapital har søkt om og fått godkjennelse for ombygging av Karl Johans gate 12. Fasaden i første etasje skal endres og oppgraderes så den er mer i tråd med byggets originale totaluttrykk mot gaten. Union vil også benytte kjellerarealet på 530 kvadratmeter, som i dag benyttes til lager, til nye butikklokaler, samtidig som det skal graves ut en ny kjeller under dagens ytre bakgårdsrom. Det vil dermed bli butikklokaler i kjeller, første og andre etasje. Kontorarealene i bygget skal samtidig rehabiliteres.

Karl Johans gate 12 er på 3400 kvadratmeter og er nabobygget til Karl Johans gate 12J, hvor Eiendomsspar nylig tegnet leiekontrakt med den britiske kleskjeden TopShop.

Union Eiendomskapital og Storebrand Eiendomsfond kjøpte eiendommen våren 2006 for 134 millioner kroner. Karl Johans gate 12 AS har hatt driftsinntekter på drøye 8 millioner kroner i regnskapsårene 2006, 2007 og 2008. Målet med å utvide handelsarealene og rehabilitere kontorlokalene er å øke leieinntektene.

Foto: Wikimedia

Powered by Labrador CMS