– Har det utmerket på Majorstua
Nordea har det bra på Majorstua, men krever en betydelig oppgradering for å bli værende.
Dette er en artikkel fra NE nyheter, som nå er blitt til Estate Nyheter. Redaksjonen.
Nordea har signalisert at de vurderer flytting fra Majorstua. Hovedkontoret i Middelthuns gate 17 (bildet) (M17) ble oppført så langt tilbake som i 1987. Gårdeier Norwegian Property har erkjent at lokalene trenger en betydelig oppgradering og ser mulighetene for en fortetning. I tillegg disponerer Nordea betydelig arealer i nabogaten Essendrops gate.
Kommunikasjonsdirektør Rune Kibsgaard Sjøhelle i Nordea Norge utelukker imidlertid ikke at de blir værende i nåværende lokaler.
Nærliggende– Leiekontrakten vår i M17 går ut tidlig i 2014, og bygget behøver en betydelig rehabilitering. Det er grunnen til at vi ser på flere alternative løsninger. Å bli værende på Majorstua er en veldig nærliggende løsning. Flytting kan være en annen. Vi vil fatte en avgjørelse når vi har en god løsning klar. Det er ikke mulig å tidfeste når det vil skje, sier Kibsgaard Sjøhelle til NEnyheter. De viktigste kriteriene for om Nordea vil bli værende eller flytter, er knyttet til en totalløsning, som økonomi, kommunikasjon og hvordan et eventuelt bygg ivaretar de behovene de har. – Vi jobber ut i fra flere mulige løsninger. Leiekontraktene i Essendrops gate er betydelig lengre enn i M17. De går ut i 2029, sier Nordea-direktøren. Hvor mange ansatte som faktisk skal flytte, avhenger helt av hvilken løsning vi velger. Blir det flytting, er Nordea i utgangspunktet på utkikk etter bygg i størrelsesorden 20 000-25 000 kvadratmeter. – Er det ønskelig å samlokalisere aktivitetene i dag til ett bygg? – Ett bygg er i seg selv ikke avgjørende. Vi er i dag i tre bygg. Geografisk nærhet kan derimot spille en rolle, svarer Rune Kibsgaard Sjøhelle. ForutsetningBygningsmassen i M17 var ny og nyrehabilitert i 1987, og lokalene behøver som nevnt en betydelig oppgradering.
– Det er en forutsetning for å bli værende i M17 at det foretas en betydelig rehabilitering, fastslår Kibsgaard Sjøhelle. Norwegian Property har signalisert at de kan få inn 50 prosent flere i dette bygget. – Trenden for moderne kontorbygg går i retning av en lavere andel kontorer enn i et bygg fra midten av åttitallet, og dermed større arealeffektivitet. Hvor mange prosent, avhenger av hvilke løsninger man velger, kommenterer Rune Kibsgaard Sjøhelle, – Hvor viktig er det for bankens sentrale kundegrupper og Markets-miljøer å holde til i Oslo sentrum?
– Vi har det i grunnen helt utmerket på Majorstua, men ser på flere muligheter. Vi tror beliggenhet i aksen Oslo sentrum-Skøyen er viktig, ikke bare for sentrale kundegrupper, men også for våre egne ansatte. Vi er særlig opptatt av å ha god beliggenhet når det gjelder offentlig kommunikasjon, også mot Gardermoen. Som den største nordiske finansinstitusjonen, har vi mye trafikk mellom de fire hovedkontorene i Oslo, Stockholm, Helsingfors og København, svarer Kibsgaard Sjøhelle. Nordea vurderer derfor Oslo sentrum – Skøyen som mest aktuelt. Blåser i DnB NORDnB NOR skal som kjent flytte til Barcode-rekken i Bjørvika, men det utelukker ikke at også Nordea kan havne der.
– Nei, på ingen måte. Vi gjør våre lokaliseringsvalg helt uavhengig av hva våre konkurrenter måtte planlegge, fastslår Rune Kibsgaard Sjøhelle.