DnB NOR om Olav Thon: WOW!

Olav Thon Eiendomsselskap er den klare favoritten til DnB NOR Markets blant de nordiske eiendomsselskapene.

Publisert Sist oppdatert

Dette er en artikkel fra NE nyheter, som nå er blitt til Estate Nyheter. Redaksjonen.

Med en overskrift som ”WOW!!!… That´s why it is a top pick”, og en ingress som begynner med ”No wonder why we love this company…”, starter DnB NOR-analytiker Simen Mortensen sin resultatoppdatering av Olav Thon-aksjen. Mortensen er imponert over førstekvartalstallene, blant annet over at leieinntektene økte med 9,8 prosent på kvartalsbasis.

Det børsnoterte eiendomsselskapet oppnådde 436 millioner kroner i totale leieinntekter i første kvartal, mens Simen Mortensens anslag tilsa 399 millioner. Totale inntekter på 620 millioner kroner var 50 millioner bedre enn ventet, mens driftsresultatet også lå en god den høyere enn prognosen.

Hovedårsakene til den sterke inntektsutviklingen er kjøpet av Vestkanten Kjøpesenter i Bergen og ferdigstillelse av nye prosjekter gjennom fjerde kvartal i fjor. Årlige leieinntekter fra Vestkanten er beregnet til 56 millioner kroner. Olav Thon Eiendomsselskap har seks nye prosjekter under arbeid, som ifølge DnB NOR-analytikeren vil øke årlige leieinntekter med snaue 13 prosent frem mot 2013.

Simen Mortensen gjør også et poeng av at Olav Thons policy om ”aldri å selge eiendommer” har gitt en rentefri finansieringskilde i form av utsatt skatt på 3,2 milliarder kroner. Avkastningen på denne kapitalen tilfaller aksjonærene.

Problemet til Olav Thon-aksjen er den lave likviditeten. Simen Mortensen mener at gitt en bedret likviditet, ville det ha vært et rally i aksjen etter de gode førstekvartalstallene. Men faktum er at kursutviklingen har vært heller flat etter det Mortensen mener er overraskende gode tall de seneste seks månedene.

Han håper likevel at de gode tallene gjør seg utslag i et kurshopp før eller senere og gjentar en sterk kjøpsanbefaling av aksjen. Olav Thon Eiendomsselskap er den soleklare favoritten blant eiendomsaksjene, og kursmålet til Mortensen er fremdeles 1100 kroner. Det blir i så fall en oppgang på nærmere 45 prosent fra dagens nivåer rundt 760 kroner.

Markedsverdien i dag av det børsnoterte eiendomsselskapet er drøyt 8 milliarder kroner. 1100 kroner per aksje indikerer en børsverdi over 11,6 milliarder kroner. Tidligere ”all time high” for aksjen er 854 kroner fra november 2007.

Simen Mortensen tror Olav Thon Eiendomsselskap vil oppnå totale inntekter på 1821 millioner kroner i år, et driftsresultat (EBIT) på 1613 millioner, og et resultat før skatt på 1047 millioner kroner. Fortjeneste per aksje ventes å øke med 9 prosent fra 2009 til 2010.

 

Foto: Ida Børsand/Kolonihaven.no

Powered by Labrador CMS