Thon øker i Bergen

Olav Thon Eiendomsselskap ASA styrker kjøpesentersatsingen i Bergens-regionen.

Publisert Sist oppdatert

Dette er en artikkel fra NE nyheter, som nå er blitt til Estate Nyheter. Redaksjonen.

I en børsmelding tirsdag opplyser selskapet at det har kjøpt 55  prosent av aksjekapitalen i Vestkanten AS. Dette selskapet eier og driver kjøpesenteret “Vestkanten”, som er det fjerde største kjøpesenteret i Bergens-regionen, målt etter omsetning.

Selger av aksjene er StorBergen Boligbyggelag, som skal beholde en mindre aksjepost i Vestkanten. Oppgjør og overtakelse av aksjene er forutsatt å finne sted i slutten av januar 2010.

Aksjekapitalen i selskapet er på 25,5 millioner kroner. Stor-Bergen Boligbyggelag eier 63 prosent av aksjene, mens de øvrige 37 prosentene eies av bedrifter som har sin virksomhet i Vestkanten.

Vestkanten AS og datterselskaper har ifølge børsmeldingen en virksomhet som består av en kombinasjon av kjøpesenter og opplevelsessenter, der det er badeland og bowling, samt at det er tilknyttet en ishall som eies og drives av en egen stiftelse.

Konsernets samlede driftsinntekter pr 30.september i år utgjorde 83 millioner kroner, hvorav leieinntektene stod for 48 millioner. Balansesummen til konsernet utgjorde 588 millioner kroner, hvorav gjelden er hele 494 millioner kroner. Med andre ord er gjeldsgraden ut fra bokførte verdier på hele 84 prosent. Det opplyses ikke i børsmeldingen hva Thon betaler for Vestkanten.

Konsernets bygningsmasse har et netto leieareal på ca 38 000 kvadratmeter, hvorav kjøpesenteret utgjør ca. 26 000 kvadratmeter. Ifølge børsmeldingen foreligger det en mulighet for utvidelse av senteret. Selve eiendommen er på om lag 30 mål og har et byggevolum rundt 60 000 kvadratmeter, inkludert parkeringshus.

Kjøpesenteret Vestkanten inneholder vel 90 butikker, og senteret leietakere ventes for 2009 å oppnå en brutto omsetning på nær 1,2 milliarder kroner. Blant kles- og skokjedene som finnes på senteret, kan nevnes Cubus, Lindex, KappAhl, H&M, G-Sport og dinsko. Det er ni spisesteder på senteret, blant annet McDonalds og Peppes Pizza.

Powered by Labrador CMS