Union solgte i Nittedal

Union Eiendomskapital har nylig solgt en kombinasjonseiendom i Nittedal for 135 millioner kroner.

Publisert Sist oppdatert

Dette er en artikkel fra NE nyheter, som nå er blitt til Estate Nyheter. Redaksjonen.

Tor Pedersen i Union Eiendomskapital sier at kjøperen er Mallin Eiendom. Mallin AS er et privat eiet investeringsselskap, etablert i 1982, og aktiv i eiendom siden 1990. Mallin Eiendom ble etablert i 2001. Salget er skjedd på vegne av Storebrand Eiendomsfond.

– Leietakere er Akershus Fylkessykehus og Collicre Logistics AS. Gjennomsnittlig kontraktslengde er om lag tolv år, opplyser Pedersen til NEnyheter.

Eiendommen (bildet) ble i 2006 kjøpt for 122 millioner kroner og er altså solgt for 135 millioner, etter nettoinvesteringer på om lag 12 millioner kroner. Ifølge Union er salgssummen rundt 2 prosent over siste verdivurdering.

”Tross i et generelt fallende eiendomsmarked i perioden, gir dette en total egenkapitalavkastning på over 30 prosent, eller over 9 prosent årlig” skriver Union i et nyhetsbrev fra Storebrand Eiendomsfond. Tor Pedersen vil ikke opplyse om yielden ved transaksjonen.

Brennaveien 18 Invest AS hadde for øvrig i 2008 totale driftsinntekter på 11 955 000 kroner, et driftsresultat på 7 824 000 kroner og et resultat før skatt på 4 646 000 kroner.

Eiendommen er en kombinasjonseiendom med lager og kontorarealer på totalt ca. 9 000 kvadratmeter, lokalisert i Skytta Næringspark i Nittedal kommune. Fordelingen mellom kontor- og lagerlokaler er 65/35. Kontordelen har gjennomgått en ”betydelig” oppgradering for leietaker de seneste årene.

Storebrand Eiendomsfond  kjøpte eiendommen i fjerde kvartal 2006 og hadde ved kjøpet en klar strategi med hensyn til tiltak på eiendommen som ville skape merverdi. Ifølge nyhetsbrevet har hovedsakelig denne merverdien skjedd gjennom utskilling og salg av tomtearealer, samt reforhandling av leieavtaler.

På kjøpetidspunktet var det tre leietakere i eiendommen, men Storebrand Eiendomsfond hadde et ønske om å redusere dette til to i forbindelse med utvidelser for en av leietakerne.

Storebrand Eiendomsfond AS har mot slutten av 2009 solgt to eiendommer: Brennaveien 18, samt Grensen 5-7 i Oslo for 445 millioner kroner. Salgene har skjedd for å  bedre eiendomsfondets likviditetsreserve, samt for å kapitalisere på to eiendommer hvor forvalteren Union Eiendomskapital har gjennomført utviklingsprosjekter. Ifølge nyhetsbrevet tilfører salgene fondet om lag 170 millioner kroner i likviditet

” Salgene er eksempler på at det også er mulig å gjøre gode eiendomstransaksjoner i et eiendomsmarked som har hatt en generelt svak verdiutvikling i de siste 18-24 måneder”, heter det i nyhetsbrevet.

Storebrand Eiendomsfond hadde en avkastning i tredje kvartal på 1,4 prosent. Selskapet opplyste at det i løpet av fjerde kvartal vil være gjennomført ”flere salg”.

Foto: Union

Powered by Labrador CMS