Grensen-salg til 7,1 prosent

Genestas kjøp av Grensen 5-7 tilsvarer en yield på ca. 7,1 prosent.

Publisert Sist oppdatert

Dette er en artikkel fra NE nyheter, som nå er blitt til Estate Nyheter. Redaksjonen.

Det opplyser Tor Pedersen i Union Eiendomskapital til NEnyheter. Denne beregnede yielden er en såkalt eiendomsyield, justert for eierkostnader og basert på fremtidige leieinntekter.

Onsdag morgen ble det klart at den svenske fondsforvalteren Genesta kjøper Grensen 5-7 av Storebrand Eiendomsfond. Kjøpesummen er 545 millioner svenske kroner, 445 millioner norske kroner, ifølge Tor Pedersen. Det tilsvarer en kvadratmeterpris på 30 900 kroner for eiendommen som ligger rett ved Stortorget. Salgssummen er ifølge et nyhetsbrev fra Storebrand Eiendomsfond AS om lag 1 prosent over siste verdivurdering.

– Vi kjøpte eiendommen i 2006 for ca. 300 millioner kroner og har investert i bygget for 35 millioner. Med tanke på hvordan markedet har vært i perioden, er vi kjempefornøyde med salgssummen og har en internrente på transaksjonen på ca. 30 prosent, sier Pedersen til NEnyheter.

Grensen 5-7 består totalt av ca 14 400 kvadratmeter, hvorav 10 600 kvadratmeter er kontorer, og resten er butikkflater. Blant kjente leietakere er søkertjenesten Finn.no (største leietaker) og kjeskjeden Lindex. Bygningen er også kjent som Sontumgården og har en mangfoldig historie bak seg, med fortid blant annet som fengselsbygning. Bygningen ble reist i 1901 og har en fasade i kleberstein (se bildet).

– Vi kjøpte bygget med en del ledighet og har lagt vekt på å få inn færre, men mer solide og større leietakere. Med Finn.no har vi nylig inngått en langtidskontrakt, sier Tor Pedersen, som ikke vil si noe om leieprisnivåene i bygget.

Akershus Corporate Finance har vært rådgiver for Genesta, mens Union Eiendomskapital forvalter eiendommen på vegne av Storebrand Eiendomsfond.

Union annonserte i juni i år at de hadde ledige kontorlokaler i 2. etasje i bygget, fra 600 til 2000 kvadratmeter. Denne etasjen står ifølge Tor Pedersen fortsatt tom også i dag. Det er mulig å etablere restaurant-/kafèdrift eller forretning i frontarealet ut mot Grensen.

Eiendommen fremstår ifølge annonsen som en generelt godt vedlikeholdt bygård, med moderne tekniske installasjoner som ventilasjon og kjøling. Innvendig kan hver etasje rehabiliteres eller oppgraderes etter leietakers ønsker og behov.

Genesta skriver i en pressemelding at de kommer til å fortsette det arbeidet som Storebrand Eiendomsfond og Union Eiendomskapital har gjort for å forbedre og utvikle eiendommen.

Grensen 5-7 er Genestas første investering i Norge og gjøres for fondet Genesta Nordic Baltic Real Estate. Fondet har foretatt syv investeringer totalt og samlede investeringer utgjør ca 2,3 milliarder svenske kroner, fordelt på investeringer i Sverige, Finland, Litauen og altså Norge.

– Denne investeringen forventes å gi en god og stabil avkastning, samtidig som den innebærer at fondets plasseringer diversifiseres yttterligere. Vi bedømmer den underliggende norske økonomien som sterk, og at gjeninnhentingen har skjedd raskere i Norge enn i våre øvrige markeder. Vi håper å kunne gjøre ytterligere investeringer i Norge fremover, uttaler transaksjonsansvarlig David Renger i Genesta Nordic Property i pressemeldingen.

Foto: Union

Powered by Labrador CMS