Øker med 60 prosent

Strømmen Storsenter utvider netto utleieareal med 20 000-22 000 kvadratmeter.

Publisert Sist oppdatert

Dette er en artikkel fra NE nyheter, som nå er blitt til Estate Nyheter. Redaksjonen.

– Det er alltid vanskelig å måle på et kjøpesenter, og vi river en god del som er forretninger i dag, men vi snakker om en utvikling på rundt 60 prosent, forteller eiendomsdirektør Tron Harald Bjerke i Olav Thon Gruppen til NeNyheter.

Andre nettsteder har operert med helt andre tall. Samlet salgsareal på Strømmen Storsenter utgjør i dag 35 000 kvadratmeter netto. Økningen er eksklusive parkeringsarealer og rene driftsarealer. Utvidelsen av senteret er ifølge Bjerke både initiert og godkjent av kommunen.

Farlig stillstand– Olav Thon pleier å si at stillstand er tilbakegang, og behovet er jo der. Vi har behov for å få inn mer tradisjonelle virksomheter innenfor ulike bransjer, så noen plasskrevende butikker kommer inn. Det blir også supplerende virksomhet, uten at jeg nødvendigvis vil kalle sistnevnte underholdning, men det er innenfor sport og fritid, sier Bjerke om utvidelsen.

– Vi har noen nøkkelleietakere vi har snakket med, og det er nok noen leietakere vi må flytte på, men vi starter opp samtalene når det nærmer seg byggestart neste år, fortsetter han.

Utvidelsen er ifølge Bjerke litt komplisert å bygge, også på grunn av rivingen, men han regner med at byggearrbeidene starter årsskiftet 2009/2010. Nyåpning vil kunne skje høsten 2012.

Bjerke sier dagens veisystem rundt Storsenteret er ganske godt regulert, og Olav Thon Gruppen har vært med å finansiere en bedret trafikkstruktur i området. – Strømmen har en bymessig utvikling, og kommunen har ønsket en bymessig utvikling i den nordre delen av Strømmen der Storsenteret holder til. Det foreligger en godkjent reguleringsplan, og rammetillatelse for veier, atkomst og trafikk ble gitt før jul 2008,  sier Bjerke.

Halv milliard– Hva med kostnadsrammen for utvidelsen?– Olav Thon har vært ganske åpen her. Med 30 000 kvadratmeter ny butikkflate og et parkeringshus med 700 plasser, snakker vi om investeringer i størrelsesorden pluss/minus en halv milliard kroner, svarer Tron Harald Bjerke.

Totalt er det i dag 2100 parkeringsplasser tilknyttet Strømmen Storsenter.– Vi skal rive det eldste parkeringshuset fra 1985 med 400 parkeringsplasser og bygge et nytt med 700 plasser, slik at netto økning blir 300 plasser, forteller Bjerke.

– Er dere med denne utbyggingen i hovedsak ferdigbygget på Strømmen? – Selv om senteret er 25 år i 2010, blir vi aldri ordentlig ferdig. Vi har sikkert prosjekter for de neste 10-20 årene, det er alltid noen behov som skal dekkes. Men for akkurat denne delen av tomten, er vi nok i hovedsak ferdig når det gjelder kjøpesenter. Olav Thon Gruppen har i tillegg en tomt på 70 mål mellom senteret og Strømmen stasjon, men den er industriregulert. Kommunen har også her sagt at de ønsker en bymessig utvikling, sier Tron Harald Bjerke.

Femte størstI 2008 oppnådde Strømmen Storsenters 119 butikker en total årsomsetning på 2107 millioner kroner. Storsenteret er per september 2009 Norges femte største kjøpesenter og nest størst i Stor-Oslo-regionen. Om lag 4,5 millioner mennesker besøkte Strømmen Storsenter i 2008.

Strømmen Storsenter har 119 butikker og tilknyttede virksomheter. Storsenteret domineres av ankere som ICA Maxi, møbelvarehuset Bohus, elektromarkedet Lefdal og en av Norges største Clas Ohlson-butikker.

 

Powered by Labrador CMS