Fornyer Aker Brygge

Norwegian Property vil fornye det de mener er Oslos indrefilet: Aker Brygge.

Publisert Sist oppdatert

Dette er en artikkel fra NE nyheter, som nå er blitt til Estate Nyheter. Redaksjonen.

Aker Brygge er det største av Norwegian Propertys kontoreiendommer, men har også 70 butikker og 40 serveringssteder. Nå skal området revitaliseres.

Selskapet mener selv at alt er realisert på Aker Brygge, med ett untak: Det er området der ”Herbern Marina” ligger i dag, altså sjøsiden (østsiden) på Aker Brygge mot Pipervika, 400-500 meter i luftlinje fra Oslo Rådhus, tvers overfor Akershuskaia på andre siden av Pipervika..

Området kalles ”Tingvallautstikkeren” og ligger inntil der hovedstrømmen av de besøkende på Aker Brygge går.

Det totale utbyggingsarealet er 2500 kvadratmeter under bryggenivå, det vil si fra havflaten opp til bryggekanten, 2,5-3 meter. Over bryggenivå er det snakk om 1000 kvadratmeter, fordelt på 600 kvadratmeter i første etasje og 400 kvadratmeter i andre etasje.

– Tingvallautstikkeren vil bli synlig fra alle sider, sa eiendomsdirektør Aili Klami i Norwegian Property på en presentasjon i Oslo mandag.

Tingvallautstikkeren vil utelukkende bestå av restauranter. Med de nye konkrete planene vil også andre deler av Aker Brygge gjennomgås.

– Det er naturlig at vi ser på sammensetningen av restaurantdelen på nytt, men også butikkdelen og kontordelen i det indre området, sa Klami.

Blant serveringsstedene vil den populære uteserveringen ”Lekteren” få et nytt utseende, med mer plass til hver gjest og et større tilbud av mat. Sistnevnte er ifølge Klami i tråd med utviklingen andre steder.

Hele 39 forslag fra arkitektkontorer er innlevert til Tingvallautstikkeren. Vinneren av arkitektkonkurransen offentliggjøres i medio februar. Deretter skal det sendes en rammesøknad til Oslo kommune, som vil være innenfor reguleringsplanen. Klami venter derfor en rask behandling.

– Så må vi finner en driver til virksomheten. Det er mange som er interesserte, blant annet Aker Restaurantdrift som driver marinaen i dag sier Klami til neNyheter.

Klami tror en åpning av Tingvallautstikkeren kan skje i løpet av sommeren/høsten 2010.

Powered by Labrador CMS