Ga opp gigantsalg

Etter mye frem og tilbake, har eierne Vital Forsikring og Länsförsäkringar gitt opp salget av kjøpesenteret Kista Galleria. Den globale finansuroen får skylden.

Publisert Sist oppdatert

Dette er en artikkel fra NE nyheter, som nå er blitt til Estate Nyheter. Redaksjonen.

De to eierne la i vår det store kjøpesenteret nord for Stockholm ut for salg. Interessen skal ifølge Fastighetsvärden ha vært svært stor for senteret, med potensielle investorer fra langt utenfor Nordens grenser. Budene som kom inn skal også ha vært opp mot eiernes prisforlangende.

Men Fastighetsvärlden skriver torsdag at salget i denne omgang har gått i vasken. Kjøperne har ikke klart å få finansieringen i stand, som følge av den globale uroen i finansmarkedene. Eierne har derfor besluttet å avbryte salgsprosessen.

Eiendomsdirektør Truls Tollefsen i Vital (bildet) bekrefter overfor neNyheter at salgsprosessen av Galleria Kista er stoppet, og ikke bare midlertidig.

– Det har helt klart en vært veldig stor interesse for sentret, og vi har hatt en dialog med mange kjøpere, som har gjort sine verdivurderinger. Men dette er en veldig stor transaksjon, og finansieringen har gjort at kjøperne har brukt tid. Samtidig går Galleria Kista veldig godt. Derfor bestemte vi oss for i forrige uke etter en samlet fellesvurdering å gå videre med det vi kaller Prosjekt A, som innebærer en utvidelse av sentret, sier Tollefsen.

Länsförsäkringar, som tidligere har følt at Galleria Kista ble for stort for dem, er nå innstilt på å drive og utvikle sentret videre sammen med Vital.

Truls Tollefsen vil ikke si for mye om prisantydningene, men budene skal ha vært på et bra nivå.

– Jeg kan si at de var i nærheten av det vi hadde satt som målprisen, sier han.

Det har tidligere vært spekulert i at salgsprisen kunne bli opp mot 6 milliarder svenske kroner, i så fall hadde Vital stukket av med halvparten av dette. Men nå er altså salgsprosessen avblåst.

Det var i januar i år ble det kjent at kjøpesenteret var til salgs, fordi senteret var blitt for stort for Länsförsäkringar. Det var meningen at et salg skulle skje i løpet av første halvår. Så skjedde ikke, men Humlegården Fastigheter som har ansvaret for å finne selgere, avfeide tidligere i måneden at salgsprosessen har stoppet helt opp.

– Vi lyktes ikke i løpet av det første halvåret. Nå håper vi å sluttføre salget i løpet av tredje kvartal, sa adm. direktør Per-Arne Rudbert i Humlegården til Fastighetsvärlden for et par uker siden. Les mer om det her.

I vår ble det meldt om enorm interesse for kjøpesenteret, også det under den pågående finanskrisen.

− Interessen er stor, og vi er foreløpig svært fornøyd. Dette kommer til å bli den største enkelttransaksjonen innenfor eiendom i Sverige, bedtydelig større enn Sturegallerian, uttalte Rudbert i vår. Les mer om det her.

Han sa da at det var et 50-tall interessenter til kjøpesenteret. Interessentene omfattet også institusjoner og styrtrike oljenasjoner.

Powered by Labrador CMS