– Alt er tapt

Hele verdistigningen til Aberdeen Eiendomsfond Norge II er borte siden oppstarten i 2005.

Publisert Sist oppdatert

Dette er en artikkel fra NE nyheter, som nå er blitt til Estate Nyheter. Redaksjonen.

Det innrømmer direktør Jørn A. Fredriksen i Aberdeen Porperty Investors overfor Dagens Næringsliv (DN).

– Vi håper investorene har brukt rådgivere og tenkt godt gjennom hva de har gjort. For investorer som må ut i dag, kan situasjonen være dramatisk. Hele verdistigningen siden 2005 er borte. Alt er tapt. Men det er altså ikke slik at den innskutte kapitalen er forsvunnet, sier Fredriksen til DN.

Les mer: Bråstopp for eiendomsfond 

Fondet er dermed rammet hardt av den nedturen som har nådd det norske næringseiendomsmarkedet de seneste månedene. Det er anslått at gjennomsnittsfondet hadde et verdifall på fem til syv prosent i første kvartal i år.

Aberdeen innrømmer i et brev datert 9. juni til investorene at situasjonen i fondet er langt mer dramatisk enn det som hittil er kommunisert.

Sjeføkonom Harald Magnus Andreassen i First Securities advarer mot den videre utviklingen.

– Taxisjåførsyndromet kaller vi dette. Skuffelsen kommer for de investorene som har gått inn etter at prisene har steget mye. De har rett og slett kastet seg for sent på toget, sier han til DN.

Andreassen tror ikke bunnen er nådd for næringseiendom, men anbefaler likevel eiendom som et langsiktig investeringsalternativ.

Les også: Nå selger eiendomsfondene

Aberdeen Eiendomsfond Norge II gir ifølge hjemmesiden ”deg mulighet til å investere i en veldiversifisert portefølje av norske eiendommer som forventes å gi god avkastning og løpende utbetalinger”.

Fondet har som mål å levere en årlig avkastning på mer enn 12 prosent over fondets levetid på ti  år. Porteføljen består av 22 bygg, samt at det er gjort en investering i Aberdeen Fastighetsfond Sverige AB og eiendomsutviklingsselskapet Scandinavian Property Development (SPDE).

”Du som investor oppnår dermed god risikospredning i forhold til eiendomstype, geografi, leietakersammensetning og kontraktsutløp”, skryter Aberdeen Property Investors.

Tirsdag ble det for øvrig klart at Espen Klevmark overtar ansvaret for Norden og Øst-Europa hos Aberdeen Property Investors.

Powered by Labrador CMS