Vital får kjempegevinst

Salget av kjøpesenteret Kista Galleria nord for Stockholm blir Sveriges klart dyreste eiendomstransaksjon, noe Vital nyter godt av.

Publisert Sist oppdatert

Dette er en artikkel fra NE nyheter, som nå er blitt til Estate Nyheter. Redaksjonen.

Det var i januar det ble kjent at det store, prisbelønte kjøpesenteret Kista Galleria var til salgs. Den ene eieren, Länsförsäkringar, ønsket ikke å drive senteret videre, fordi det var blitt for stort for dem. Vital valgte dermed å selge sin halvpart, et salg som kan bli svært så innbringende.

Les også: Vital selger eiendomssuksess

Fastighetsvärlden melder at det er enorm interesse for kjøpesenteret. − Interessen er stor, og vi er foreløpig svært fornøyd. Dette kommer til å bli den største enkelttransaksjonen innenfor eiendom i Sverige, bedtydelig større enn Sturegallerian, uttaler adm. direktør Per-Arne Rudbert i Humlegåreden Fastigheter til Fastighetsvärlden Idag.

Salget av Sturegallerian er hittil den største eiendomstransaksjonen i Sverige. Abu Dhabi Investment Authority, kontrollert av preisdent Khalifa bin Zayed Al-Nayhan i De forente arabiske emirater, ga 4050 millioner svenske kroner da de kjøpte prestisjesenteret i slutten av 2006.

Sturegallerian er selve symbolet på Stockholms in-strøk og omfatter 60 000 utleibare kvadratmetere. Kista Galleria har til sammenlikning 76 000 utleibare kvadratmetere og har 13 millioner besøkende i året.

Per-Arne Rudbert kan fortelle om et 50-tall interessenter til kjøpesenteret, fra både svenske, nordiske og utenomnordiske aktører. Interessentene omfatter også institusjoner og styrtrike oljenasjoner, sistnevnte en paralell til Sturegallerian.

Vital har tidligere bekreftet at det er interesse for senteret langt utover Nordens grenser. neNyheter har fått indikasjoner på at Vitals andel ved et salg fort kan bli 3 milliarder kroner. I så fall venter en solid milliardgevinst for Truls Tollefsens (bildet) Vital Eiendom.

Det ble for øvrig kjent denne uken at det er planer om å bygge Skandinavias største kjøpesenter i Solna, som ligger nordvest for Stockholm sentrum. Byggestart her er anslått til 2009.

Powered by Labrador CMS