Vital vil selge

Vital vil selge eiendomssuksess etter kort tid.

Publisert Sist oppdatert

Dette er en artikkel fra NE nyheter, som nå er blitt til Estate Nyheter. Redaksjonen.

Adm. direktør Truls Tollefsen i Vital Eiendom bekrefter at de vurderer å selge sin 50 prosent eierandel i senteret og har igangsatt en prosess mot potensielle kjøpere. Det er den europeiske kapitalforvalteren Catella som har fått salgsoppdraget.

− Vi har stor tro på et salg, for dette er et kjøpesenter som bør ha interesse langt utenfor Nordens grenser, sier Tollefsen til neNyheter.

Vital har siden 2005 eid senteret sammen med Länsförsäkringar. Vital overtok den gangen tyske IBIs andel på 50 prosent for om lag 1,2 milliarder svenske kroner. Den totale salgssummen nå kan ifølge Fastighetsvärlden bli på over 4 milliarder svenske kroner, hvorav altså halvparten tilfaller Vital.

− Kista Galleria har vært en suksess, og spesielt de to seneste årene har senteret vokst eksepsjonelt. Men Länsförsäkringar er en mindre eiendomsutvikler enn oss, og også på grunn av deres andre eiendomsinvesteringer i området, er senteret blitt så stort at Länsförsäkringar så seg nødt til å selge. Vi hadde da valget om å ta over deres andel eller selge oss ut sammen, og vi valgte det siste, sier Truls Tollefsen.

Fastighetsvärlden skriver at Kista Galleria står overfor en utvidelse som skal være klar senest i november 2009. Det nye senteret skal ombygges og utvides med 24.000 kvadratmeter, hvorav 11.000 nye kvadratmetere ska leies ut. Arealet er i dag på 76 000 kvadratmeter.

Powered by Labrador CMS