Verdens høyeste husleie

Et hedgefond i London blar opp en husleie på nesten 16.700 kroner pr. kvadratmeter.

Publisert Sist oppdatert

Dette er en artikkel fra NE nyheter, som nå er blitt til Estate Nyheter. Redaksjonen.

Mange sperret opp øynene da det nye meglerhuset Arctic Securities bladde opp rekordhøye 4.850 kroner pr. kvadratmeter i husleie i Haakon VIIs gate 6 i Vika. Men Mads Syversen & Co blir bare smågutter i forhold til de britiske hedgefondene som skal flotte seg i prestisjelokaler i West End London.

Permal Group, som eies av Legg Mason, har gått med på å betale 140 pund pr. kvadratfot for sjette etasje i 12 St. James’ Square. Det tilsvarer utrolige 16.690 kroner pr. kvadratmeter og er verdens høyeste husleie.

– Med 12 St James’ Square tror jeg vi har fått demonstrert at det alltid vil være et marked for eksepsjonelle bygninger i West End i London som kan oppnå ekstra høye priser, sier utleier Deidre Foley i det irske eiendomsselskapet D2 Private i en kommentar.

– Sett i lys av at en rekke eksperter har forsøkt å snakke kontormarkedet i West End ned de siste ukene etter ustabilitet og den internasjonale kredittskvisen, viser denne avtalen at det ikke bare er et stort underskudd av kremeiendommer, men finansielle organisasjoner er absolutt i live og kan sparke fra seg, sier Paul Smith i DTZ.

Powered by Labrador CMS