Spår over 5.000 kroner meteren

Analysesjef Jørgen Haga i Akershus Eiendom slår fast det vil komme nye leierekorder i Oslo.

Publisert Sist oppdatert

Dette er en artikkel fra NE nyheter, som nå er blitt til Estate Nyheter. Redaksjonen.

Mandag kveld kunne neNyheter avsløre at det nye supermeglerhuset Arctic Securities betaler rekordhøye 4.850 kroner pr. kvadratmeter når selskapet trenger en ekstra etasje med kontorlokaler i Haakon VIIs gate 4.

Nå slår analysesjef Jørgen Haga i Akershus Eiendom fast at Arctic Securities’ rekord neppe blir stående.

– At vi vil se enkelteksempler over 5.000 er vi relativt sikre på. Det gjelder imidlertid å skille mellom mindre arealer, som kanskje er helt nødvendige (tilleggs-)arealer for én leietaker (som Arctic) og større arealer, sier Haga til neNyheter.no

Han mener imidlertid at de store leietakerne trolig vil slippe unna de høyeste husleiene.

– Det er på det rene at det vil komme ganske mye areal ut i markedet i Vika/Aker Brygge-området i årene som kommer. Å få tak i storbrukere, si for over 5.000 kvadratmeter kan være en god del vanskeligere på de aller høyeste leieprisene.

Blant lokalene som blir ledige i 2009 er Storebrands 30.000 kvadratmeter på Aker Brygge. I februar i år ble det antatt at forsikringsselskapet kunne få en husleie på over 3.000 kroner kvadratmeteren. De siste avtalene som er tegnet på Aker Brygge og i Vika indikerer imidlertid at det kan oppnås langt mer nå.

Bare må ha detDet er særlig bransjer med svært høy lønnsomhet pr. ansatte som sender leieprisene til himmels i Vika og Aker Brygge. For aksjemeglere, advokater og konsulenter utgjør husleie en liten andel av virksomheten.

– Leieprisutviklingen drives av en del aktører som er mindre prissensitive, men som MÅ ha den mest sentrale beliggenheten. Andre og større brukere som kanskje valgte prestisjeområdet når det faktisk var billig, vil se andre steder.

Vinmonopolet er blant dem som flytter hovedkontoret fra Vika på grunn av for høy husleie.

Tidligere har man også sett at bedrifter som Lindorff har flyttet fra Skøyen til Helsfyr. Les hvor mye Lindorff sparte på flyttingen her.

Jørgen Haga i Akershus Eiendom tror at også 2008 blir et godt år for gårdeierne.

– Den lave utbyggingstakten i år og også til neste år presser ledigheten nedover og gir økte leiepriser. Også i 2008 forventer vi at etterspørselen vil overstige tilbudet.

Powered by Labrador CMS