Tålmodig eiendomsjakt i Tyskland

Orkla Finans og BSA Capital går grundig til verks når de skal investere 6,4 milliarder kroner i tysk næringseiendom. – Vi er i en prosess med mange prosjekter, sier Lars R. Kristiansen i Orkla Finans.

Publisert Sist oppdatert

Dette er en artikkel fra NE nyheter, som nå er blitt til Estate Nyheter. Redaksjonen.

Investorene kastet seg over Orkla Finans og BSA Capitals Tyskland-fond Prime Office Germany tidligere i år, og det ble hentet inn 1,6 milliarder kroner i egenkapital i løpet av kort tid. Men mens fondskonkurrenten ProCorp snart har gjort unna de fleste investeringene i sitt første Tyskland-fond, og nå går i gang med sitt andre fond på grunn av stor etterspørsel blant sparerne, bruker Orkla Finans god tid på å finne investeringer. Dette på grunn av at fondet har et svært spisst investeringsmandat.

– Vi har fullt fokus på å gjøre investeringene. Vår partner BSA Capital, som står for investeringene i Tyskland, er i en prosess med mange prosjekter, men har ikke foretatt noen kjøp ennå. Vi regner med å sysselsette egenkapitalen i løpet av et par måneder, sier Lars R. Kristiansen i Orkla Finans til neNyheter.no.

Han legger til at med gjelden vil fondet være fullt investert i løpet av 12 måneder. Totalt skal Prime Office Germany handle tysk eiendom for 6,4 milliarder kroner.

– Vi vil ikke stresse unødvendig mye. Vi er veldig opptatt av type leietakere og beliggenhet. Fondet skal investere i de beste kontoreiendommene i de fem største tyske byene. Vi har allerede takket nei til flere eiendommer på grunn av at de hadde for stiv pris, sier Kristiansen.

Han forteller at det ikke er aktuelt å komme med noe nytt Tyskland-fond nå.

Powered by Labrador CMS