Smir mens Tyskland er varmt

ProCorp skal hente inn en ny milliard kroner til eiendomsfond i Tyskland.

Publisert Sist oppdatert

Dette er en artikkel fra NE nyheter, som nå er blitt til Estate Nyheter. Redaksjonen.

Før sommeren stengte ProCorp sitt første Tyskland-fond PRE Eiendomsinvest Tyskland etter å ha hentet inn 1,3 milliarder kroner. Men interessen for tysk eiendom er stor i Norge, og nå benytter ProCorp den voldsomme investeringsviljen til å starte et nytt Tyskland-fond.

– Det første fondet ble fulltegnet, og vi merker fremdeles stor interesse fra norske investorer. Vi har vår egen uavhengige forvaltningsselskap i Tyskland, PRE Management, som gir oss tilgang på en pipeline med tyske eiendommer som har høy kvalitet, sier Rolf Karsten Smith i ProCorp til neNyheter.no.

I første omgang skal ProCorp hente inn 200 millioner kroner i egenkapitaltil sitt fond PRE Eiendomsinvest Tyskland II hvor tegningsperioden avsluttes 31. august. Men målet er å hente inn 1 milliard kroner.

– Vi har fått veldig god respons, sier Smith.

Nordmenn satser hardt på eiendom i Tyskland. Orkla Finans og BSA Capital hadde små problemer da de hentet inn 1,6 milliarder kroner til fondet Prime Office Germany.

Men det er ikke alle forvalterne som har like stor tro på Tyskland. Aberdeen Property Investors har ikke kommet med noe Tyskland-fond ennå.

– Vi ser at i 2007 vil Norge være blant de tre beste landene i hele Vest-Europa, sa Espen Klevmark i Aberdeen Property Investors til NæringsEiendom i mai i år.

Powered by Labrador CMS