Press på ytre sentrum

Områdene utenfor Oslo sentrum kan bli mer attraktive når en rekke bedrifter nå skal reforhandle leieavtaler i områder som Vika og Aker Brygge.

Publisert Sist oppdatert

Dette er en artikkel fra NE nyheter, som nå er blitt til Estate Nyheter. Redaksjonen.

I markedsrapporten for andre kvartal spår Glitnir Property Group nye leierekorder etter at den såkalte 4.000 kronersgrensen ble brutt. Meglerne i Glitnir skriver at området Vika/Aker Brygge har ”opplevd historiske leieprisrekorder og vi tror det kun er kort tid før også disse leieprisnivåene blir passert”.

Den voldsomme leieprisøkningen i Vika-området kan gi store konsekvenser for andre områder. Glitnir Property Group viser til at en rekke av leietakerne i Vika og Aker Brygge skal reforhandle leiekontraktene i 2008. Flere av disse flyttet til Vika og Aker Brygge fra utkanten av sentrum da leiemarkedet var lavt og inngikk leieavtaler på fem år.

”Disse bedriftene vil bli møtt med svært høye leieprisforventninger fra utleier og vil enten måtte betale en markant høyere leie enn hva de er vant til, eller flytte ut av sentrumsområdene”, skriver Glitnir Property Group.

Glitnir tror at de som velger å flytte vil påvirke leiemarkedet i sentrumsnære områder som Helsfyr/Bryn, Nydalen, Skøyen og Lysaker.

Powered by Labrador CMS