Milliarder til Tyskland

Orkla Finans og BSA Capital hentet på 30 timer inn 1,1 milliarder kroner fra norske investorer til eiendomskjøp i Tyskland.

Publisert Sist oppdatert

Dette er en artikkel fra NE nyheter, som nå er blitt til Estate Nyheter. Redaksjonen.

Det er enorm interesse for å investere i tysk eiendom for tiden. Det fikk Orkla Finans og BSA Capital erfare da de skulle hente inn hele 1,6 milliarder kroner til sitt nye eiendomsfond Prime Office Germany. Først bidro en gruppe med utvalgte investorer med en halv milliard i en forhåndstegning i slutten av april. Deretter brukte tilretteleggerne 30 timer sist uke på å hente inn de resterende 1,1 milliardene.

– Vi har jo jobbet med dette en stund allerede, men vi er selvfølgelig veldig godt fornøyd. Vi har fått med mange gode navn – blant annet flere store institusjonelle investorer både i forhånds- og hovedtegningen, sier eiendomsdirektør Lars Kristiansen i Orkla Finans til Finansavisen.

Han har stor tro på at eiendom i Tyskland vil bli god butikk.

– Berlin henger litt etter de fire andre byene, men leieprisene har begynt å bevege seg i riktig retning. Og man får fortsatt kjøpt gode objekter til en fornuftig yield. Vi mener følgelig at det tyske markedet er underpriset og at timingen er god. Investorene er forespeilet en internrente på minimum 12 prosent, og årlig utbetaling blir på 3 til 9 prosent, sier Kristiansen til Finansavisen.

Fondet skal konsentrere seg om førsteklasses kontorbygg med sentral beliggenhet i byene Berlin, Hamburg, Frankfurt, München og Düsseldorf.

(iStockphoto)

Powered by Labrador CMS