Sparer millioner på flytting

Lindorff flytter fra Skøyen til Helsfyr. Det sparer selskapet 10 til 11 millioner på.

Publisert Sist oppdatert

Dette er en artikkel fra NE nyheter, som nå er blitt til Estate Nyheter. Redaksjonen.

Det har vært et voldsomt fokus på skyhøye leiepriser for kontorlokaler i Oslo den siste tiden. Ekspertene spår rekorder på over 3.000 kroner pr. kvadratmeter i prestisjeområder som Vika og Aker Brygge. Men så dyre leiepriser er langt fra normalen for de fleste bedriftene i Oslo-området. Bedrifter som er arbeidsintensive og som ikke har høy lønnsomhet pr. ansatte er på jakt etter langt billigere lokaler.

Sparer millionerLindorff er det ledende selskapet i Norge innen outsourcing av forretningsutvikling og er blant annet kjent for inkassovirksomhet og regnskapstjenester. Selskapet vil spare store beløp når til sammen over 300 ansatte flytter fra Skøyen til Fyrstikkalleen på Helsfyr. Mens husleien ifølge markedsaktører var rundt 2.200 kroner pr. kvadratmeter på Skøyen, er prisen bare 1.400 kroner meteren ved Helsfyr. Det innebærer en nedgang i husleiekostnadene på over 36 prosent.– Jeg vil ikke kommentere direkte hva slags husleiepriser vi har hatt, men Skøyen er et mye mer attraktivt område enn Helsfyr. Så vi sparer en god del. Vi fikk også en veldig gunstig avtale på Helsfyr fordi vi var heldige med timingen, sier finansdirektør Anders Olstad i Lindorff til NæringsEiendom.

10-11 millionerLindorff samler alle sine Oslo-aktiviteter på Helsfyr, og sparer millionbeløp på flyttingen.– Vi regner med å spare mellom 10 og 11 millioner kroner i året når vi samler alt i nytt bygg, sier Olstad.Han forteller at selskapet har brukt langt tid på å finne nye lokaler.– Det har vært en lang prosess, og vi har gjort det litt gradvis. Vi har hatt regnskapsavdelingen værende på Skøyen, og så har vi tatt en delvis flytting underveis og fremleid lokaler på Skøyen, sier Olstad.Ifølge finansdirektøren vil selskapet flytte resten av virksomheten i Oslo-området til Helsfyr den 1. april.

Lavere ledighetHelsfyr/Bryn-området har utviklet seg positivt det siste året, og ledigheten er på vei nedover. Mens det ifølge DnB NOR Næringsmegling var en ledighet i området på rundt 75.000 kvadratmeter i tredje kvartal 2004, har ledigheten skrumpet ned til rett i overkant av 50.000 kvadratmeter.Statseide Entra Eiendom har jobbet hardt med sitt bygg i Grenseveien 92 på 14.700 kvadratmeter. Tidligere har selskaper som Nexans, DiaGenic og Yara kommet inn i bygget. Nå har Entra også klart å fylle opp ytterligere 5.500 kvadratmeter i bygget etter at leietakere som Skattedirektoratet og Network Norway har undertegnet leieavtale. Dermed står vare rundt 3.000 kvadratmeter tomme i bygget som har gjennomgått en omfattende rehabilitering.

Powered by Labrador CMS